måndag 28 februari 2011

Galornas Gala!

Inatt var det dags för årets Oscarsgala och jag vaknade precis när Susanne Bier fick sin Oscar för danska filmen "Hämnden". Det är alltid kul när svenskar är med, och i det här fallet Mikael Persbrandt som har huvudrollen i filmen. Han tillhör egentligen inte någon av mina favoriter men jag tycker absolut att han skulle fått en biljett till galan. Men nu är det ju inte jag som bestämmer så tyvärr fick han ingen!
Sen halvslumrade jag framför tvn fram till det var slut, ungefär så som jag brukar göra när jag ser på film.
Den stora behållningen av Oscarsgalan, som så många andra galor tycker jag är klänningarna och frisyrerna.

Mandy Moore

Reese Witherspoon

Halle Berry i en helt underbar klänning

Gwyneth Paltrow

Livia Giuggioli och Firth Colin som vann en Oscar för bästa manliga huvudroll

Natalie Portman vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll
 
Kevin Spacey (den här bilden är till Åsa!)

Själv har jag sett en av de filmer som inatt tog hem inte mindre än två Oscars; Toy Story 3

söndag 27 februari 2011

Ett smart val

Vi hoppade över melodifestivalen igår, och gick till Habo kök & bar istället. Och efter att läst alla kommentarer på Facebook så förstår jag att vi gjort ett smart val. Vi hade en helkväll med trevliga vänner, bra musik och god mat, kan det bli bättre?

  Håkan P, Magnus C, Fredrik W och Hasse B jazzar loss!

Jag åt grillad tonfisk, den var jättegod! 

Habowoodfolk

Sixten roade sig med Nintendo DS

Baren

En utslagen hjälte!

Ett stort tack till alla som var där, jag hade en kanonkväll!

lördag 26 februari 2011

Det är i Habowood det händer!

Tyvärr missade jag konserten i torsdags med underbara Habowoodbruden Lena Maria Klingavall och Habo Storband som spelade på Spinnet. Jag var och lyssnade på henne i somras när hon hade konsert där, och det var helt suveränt. Lena-Maria är så härligt spontan och det bara strålar om henne. Jag vet att hon vid något tillfälle fick frågan: Saknar du inte att ha armar? och svarade: Jo det är klart, för då skulle jag kunna sticka två tröjor samtidigt!!!
Ikväll är det dax för nästa event, så melodifestivalen får ge vika, men livemusik går faktiskt före. På Habo kök & bar ska det vara Jazzafton ikväll med några kända Habowoodprofiler som heter: Håkan P, Magnus C, Fredrik W och Hasse B.
Så är du i närheten, och vill spisa lite Jazz, kom till Habowood, och Habo kök & bar!!!

Frisyr a' la' September


Min kund ville egentligen färga håret lite mörkare under och göra några ljusa slingor uppei. Men jag tyckte vi skulle göra många, riktigt ljusa slingor nu när vi går mot ljusare tider, framförallt när kunden också sa att hon ville klippa sig i en September-frisyr. Och här kommer resultatet:


Både jag och kunden blev riktigt nöjda, visst blev det snyggt!


fredag 25 februari 2011

Vad gjorde min man när jag träffade Paolo Roberto?


Jo han fick en puss av Erica Johansson, hmm....


California dreaming...

Jag överdriver inte om jag säger att jag dagligen längtar tillbaks till USA och framför allt OC i Californien. Här kommer lite nostalgibilder från vår resa 2004...






                                   









Bilderna är från Laguna Beach, Santa Monica Pier, Universal Studios, Hollywood, Beverly Hills, 3rd street och Sea World.

torsdag 24 februari 2011

Fanny på Spotify


Nu finns Fannys singel även på Spotify. Så det är bara att streama nu.
Här hemma är det faktiskt ganska sällan som vi (jag och Mikael) lyssnar på radio, cd eller spotify. Vi har musik runt omkring oss hela tiden ändå. Ifrån Fannys rum hörs ofta gitarr och sång och jag har numera lite svårt att avgöra vilka låtar som är hennes egna och vilka som är covers, eftersom jag hör dem så ofta. Det blev väldigt tyst när hon var i Trysil förra veckan.  I vårt vardagsrum står pianot som Fanny och Filippa periodvis spelar en hel del på. Filippa gillar ju också att spela och sjunga, precis som Sixten, han sjunger hela tiden, var han än är och vad han än gör.
Ofta så brukar ju sånt här som musikalitet gå i arv, men vi är väl undantaget som bekräftar regeln. Våra barn har inte fått med sig något av den varan utan det som de kan har de lärt sig själva. Jag bara tackar och bockar för Habowood har en sån fantastiska kulturskola...    

onsdag 23 februari 2011

En kväll med Paolo Roberto

Igår kväll var jag på en föreläsning med Paolo Roberto som hölls på restaurang Aqua i Jönköping. Han började med att ursäkta sig för att föreläsningen inte kanske skulle bli så bra eftersom han natten till igår blev utsatt för ett mordförsök. Någon hade alltså försökt mörda honom och en kvinnlig bekant till honom. Jag satt helt förstummad, med en haka ner till knäna. "Ja, jag är lite skärrad" fortsatte Roberto, "hon heter förresten Lisbeth Salander"


Det var en utav de bättre inledningar jag hört på en föreläsning, sen blev det något segare. Det var boxning, kickboxning, titlar hit och titlar dit, nedskrivningar i tidningar och mera boxning mera titlar, bla, bla, bla... tills han till slut började prata om hur han numera använde sin energi och sin vilja i sitt företagande. Han berättade om hur han alltid ser till att hålla 6 bollar i luften, 3 av gummi och 3 av kristall. Gummi bollarna är: 1. Matriella ting 2 Jobb och karriärr 3 Pengar. Kristallkulorna som man alltid ska vara extra rädd om, för tappar man dem kan de gå sönder är: 1 Familj och vänner 2 Hälsan 3 Själen.

Det bjöds på en tallrik med inspiration från Italien




tisdag 22 februari 2011

Så blir du en Hollywoodstjärna!

Det omöjliga är inte längre omöjligt, titta och begrunda. Det här är verkligen helt otroligt, tänk vad lite make-up kan göra. Jag är mäkta imponerad!!!


Nu är det bara att plocka fram sminkväskorna därhemma och börja öva, så kanske vi alla ser ut som Angelia fram emot veckoslutet.

måndag 21 februari 2011

Överraskningsfest!

Efter veckor av förberedelser, hade i fredags Filippa och hennes kompisar en överraskningsfest för Karin. Allt blev jättelyckat och här kommer filmen:



Som om det inte vore nog. I lördags, mitt under melodifestivalen, på  bästa sändningstid, dök den här skylten upp:


Det här gänget vet verkligen hur man gör när man firar någon!!!

Som i en Disneyfilm

Ja precis som i Snövit så kvittrar fåglarna i träden och rådjuren går utanför tomten. Tre underbart söta rådjur gick igår runt våran tomt och hoppade sen in till grannen. Lite mäktigt att ha dem så nära inpå.



När man ser på 3D känns det nästan som man är med i filmen. Igår blev det Disneys Trassel, fick med mig alla tre barnen och vi tyckte att den var jättebra. Extra kul var det att Flynn vars röst görs av Måns Zelmerlöw också såg ut precis som Måns Zelmerlöw.



söndag 20 februari 2011

Fannys singel nu på itunes!


Äntligen!!! Nu finns Fanny första singel "In a fairytale" på itunes. Där kan du lyssna på en bit av den och köpa den för 9:-. Hon har själv skrivit text och musik. Inspelningen är gjord hos Håkan Persson, som producerat den tillsammans med Hasse Bertling och till deras hjälp har de också haft Lelle Pettersson. Omslaget är fotograferat av Tilda Larsson.
Gå ut på itunes och sök på: Fanny Hugosson

lördag 19 februari 2011

Jag vill va som Dolly

Nej, det är inte en storbystad, skönsjungande countrysångerska jag vill va. Min önskan handlar om en helt annan Dolly.
Idag är det så otroligt mycket jag vill göra och jag vet inte riktigt vad jag ska börja eller hur jag ska prioritera. En del av mig vill laga mat, och förbereda matlådor för kommande veckan, en annan vill, eller vill och vill, borde ta hand om tvätten, en tredje vill gå ut och njuta av det vackra vädret, och nästa vill åka in till stan och shoppa. Sen finns det ytterligare en som helst av allt bara vill slappa.
Snälla, klona mig någon, PLEASE!!!

fredag 18 februari 2011

Lockigt hår

Mitt absolut bästa tips för dig med självlockigt hår är Hair Manyas Hi Density. Den gör så att lockarna formas samman och ligger i separata lockar. Det är lätt att självlockigt hår bara ser yvigt och frissigt ut men Hi Density tar bort det.



Du fördelar en klick Hi Density i nytvättat hår, och låter helst håret självtorka medan du "kramar" i lockarna under tiden, alternativt fönar det med en tratt. Om du vill kan du även ta lite Hi Density när håret har torkat för att ytterligare forma fram lockarna.
Det är bra för hårets kvalité att inte tvätta det varje dag, framförallt när man har självlockigt hår som är torrt i sig. Istället kan du "krama" i lite Hi Density för att få håret att se bra ut.





torsdag 17 februari 2011

Mello abstinens

I väntan på att det ska bli lördag och åter igen dags för melodifestivalen så bjuder jag här på en av mina favoritkillar:



Det här är riktigt bra Jonathan, men jag hoppas snart få höra något nytt från dig, please!

onsdag 16 februari 2011

Bröllopsinbjudan

Igår trillade den första bröllopsinbjudan in. Klädsel: Kavaj, festligt och uppklätt! Me like!!! Nu börjar tankarna genast att snurra, vad ska jag ha på mig? Nån som har något tips? Jag ska i alla fall börja kolla in klänningar nu... och skor... kanske en väska... smycken... frisyr... Det här är glam på hög nivå! Hittills har jag bara tänkt på Emmys frisyr, och hennes kläder, nu inser jag att jag och alla andra ska ju faktiskt också vara uppklädda, härlig insikt.



Det här ska bli såååå nice!!! Det är alltid lika kul att bli bjuden på festligheter!!!

tisdag 15 februari 2011

En helt ny värld

Jag tillhör den kategori av människor som när jag läser en bok, läser varje ord på varje rad och sakta går det, nästan så sakta att jag hunnit glömma vad det var jag nyss läste, eller somna.  Därför blev det för mig en litterär revolution när jag upptäckte den: Ljudboken!!! Helt plötsligt öppnades en ny värld för mig. Jag bestämde mig för att jag ska vara en aktiv lyssnare, alltså inte bara sitta i soffan eller ligga i sängen och lyssna. Genast fick mina promenader ett helt annat innehåll. Eftersom det är på vägarna runt om här i Habowood jag går, så förknippar jag händelserna med min omgivning.  Det var tex här i Habowood som hela Millenium-trilogin utspelade sig, jag var i Vidablick när Paulo Roberto helt plötsligt dök upp i boken. Större delen av Snabba cash  händer faktiskt i blåbärsskogen i Habowood, precis som Magdalena Graafs själbiografi. Mia Törnblad har åkt skidor med mig, vi tog milen. Habowood har självklart också invaderats av vampyrer i "Låt den rätte komma in". Annika Bengtzon har hängt en hel del här sen jag upptäckte ljudboken och lika så karaktärerna i Camilla Läckbergs romaner, de är inte alls i Fjällbacka utan här i Habowood.
Eller är det tvärtom, jag kanske inte alls går här på vägarna, utan jag är där. Som idag när jag gick hem från jobbet i -9C och snålblåst, men i min ljudbok "The wild zone" så var jag i ett varmt härligt Miami. Det är faktiskt riktigt häftigt!
En av mina absoluta favoriter är "Munken som sålde sin Ferrari". Den har jag lyssnat på två gånger, och jag vill gärna lyssna på den igen.


Den handlar om en stjärnadvokat som får en hjärtinfarkt, han inser att han behöver ändra sin livstil och säljer allt han har för att söka lycka ibland munkarna i Himalaya. Han kommer sedan tillbaka tre år senare, helt förändrad och återberättar allt munkarna lärt honom för en gammal kollega.
Jag har denna ljudboken så är det någon som vill låna så säg bara till. Själv brukar jag låna mina ljudböcker på biblioteket, de har ett riktigt bra utbud. 

måndag 14 februari 2011

Drömmen om ett långt hår = extensions

Det som tidigare varit omöjligt är nu möjligt - att förlänga riktigt korta eller tunna hår. Med nya Cold Fusion System går det att välja hur många hårstrån man vill fästa, allt från 1 till 1000. De fästs med ett kallt genomskinligt lim vilket gör fästena i det närmaste osynliga.  


Min modell Karins hår var för kort för att enbart förlängas med "traditionella" extensions.Så jag har blandat Cold Fusion System, med "traditionella" extensions som fästes med keratinlim. Nu kan jag styra över hur stora eller små fästen jag vill ha, och förlänga det korta håret i nacken och uppe ovanför kronlinjen. Med nya Cold Fusion System går det t.o.m. att förlänga håret i benan eftersom fästena är i stort sett osynliga. 





Resultatet blev helt fantastiskt!

Vi använder oss av äkta hår från Indien. Du kan läsa mer på Goccianis hemsida vår leverantör.
Är du intresserad av hårförlängning, hör av dig till Studio H 036-41033 eller besök hemsidan http://studioh.nu/