torsdag 31 maj 2012

Sagan om ringarna del 1. 31/5 -92

Tanken var: Att vi i allra största hemlighet skulle åka ner till Paris i god tid och förlova oss uppe i Eiffeltornet. Därefter inta en romantisk middag på någon av Frankrikes gourmérestauranger. Nu skulle vi gotta oss i en solig stad strax innan Mikael skulle göra sin 15 månaders militärtjänstgöring.

Några dagar innan avfärd fick vi ett brev på posten att vår planerade resa tyvärr var inställd pga för få resenärer. WHAT!!! Vi som redan graverat in våra ringar, bokat hotell och allt. Nu gällde att hitta plan B någonstans.
Det fick bli reguljärbuss som gick bra mycket senare än den vi skulle åkt med, men vi fick i alla fall tag på en resa. Så med kedjerökande Italienska busschaufförer (jag som lätt blir åksjuk i vanliga fall) kom vi slutligen fram till Paris.
Jag har för mig att Mikael såg namnet på den gatan vi bokat hotell, så vi steg av bussen helt ovetande om att dessa gator kan vara flera kilometer långa. Jag minns inte om vi till slut tog en taxi för att komma rätt, förmodligen inte, eftersom min blivande man var väldigt ekonomisk på den tiden. Vi släpade dessa väskor en bra bit vill jag lova. Efter att ha checkat in på det absolut minsta hotellrum jag någonsin sett tog vi oss ner till Eiffeltornet. Det var kö för att komma upp i tornet och när de som stod framför oss köpt sina biljetter drog kassörskan ner jalusiet "Fermé".
"Hello, we are gonna get engaded up there!" ropade jag desperat medan jag bankade på glasrutan.
"Closed, come back tomorrow", svarade en röst med fransk brytning bakom jaluset.
Åter igen fick vi ta till plan B: Förlova oss i parken nedanför Eiffeltornet. Det gick faktiskt bra att byta ringar med varandra i denna härliga park, även om jag fortfarande var något förbannad på kassörskan.



Då var det dags att leta upp en romantisk gormérestaurang. Klockan började vara ganska mycket och vi, framförallt jag, var vrålhungriga. Då såg vi, som en hägring, det gyllene M:et skymta till. Det var kanske inte riktigt vad vi tänkt oss men framför allt jag behövde något i mig och det fort. Jag hade inte någon större lust att sitta på en fin restaurang och vänta på maten i 45 min för att sedan upptäcka att de serverade något jag inte tyckte om. Nej, McDonalds blev en perfekt förlovningsmiddag för oss. Äta på en finare restaurang kunde vi göra någon annan gång. Mätta och belåtna sprang vi i ösregnet, som inte lämnade en gnutta av våra kläder torra, till vårt lilla lilla hotellrum.


Vi kom upp i Eiffeltornet dagen därpå.
Det regnade nästan hela tiden. Här på nyöppnade EuroDisney införskaffade vi välbehövliga regncapar.

Vad spelar det för roll att saker inte går precis som man tänkt sig. Det vill gärna bli bra! Vi hade en fantastisk, minnesvärd resa, som vi lyckades hålla hemlig. Och det bästa av allt; jag var nu förlovad med världen bästa man.

söndag 27 maj 2012

Euphoria!!!

Stort, stort Grattis till Loreen och alla som jobbat bakom henne. Vilken underbar låt, underbart framträdande och underbar tjej. 

Bilden är lånad från Loreens facebook

Jag och Fanny hade den stora äran att träffa denna urgulliga tjej för flera år sedan när hon deltog i Idol. Tyvärr åkte hon ut den gången vi var och tittade, men redan då tyckte jag att hon var en artist med stor potential. Att hon gillade Fannys autografblock med Disneymotiv gjorde inte saken sämre.


Hemma hos oss var stämningen euroforisk under hela sändningen och eskalerade under omröstningen. Vi, framförallt Fanny och jag, skrek varje gång Sverige fick en tolva. Men när Italien inte gav ett enda poäng blev vi helt paffa. Nu behövde vi ju inga poäng från dem. Det är ändå med stolhet i rösten jag kan säga att i det landet har jag aldrig varit!
Då blir det Eurovision från Sverige nästa år och jag funderar på att starta en kampanj för att vi ska ha den här i Habowood. Vi behöver ju ändå bygga ett nytt allaktivitetshus och då vore det väl synd om vi inte utnyttjade det till något mer. Vilka skriver på på den listan?

lördag 26 maj 2012

Premiärdags

för årets badsäsong. Det är inte bara vår i luften, det är rena högsommaren. Själv är jag inte så mycket för att bada i sjöar, som den badkruka jag är. Attarpsbadet däremot älskar jag. Det passar mig som handsken att ha ett tempererat bad inom räckhåll, och som vanligt har jag införskaffat sommarkortet.


Jag simmade 1000m i den stora bassängen, medan Sixten roade sig i mellanbassängen.





Det är en nostalgitripp varje gång jag är här. Dels för att jag tillbringade i stort sett varenda varm dag av mina yngre dagar här och dels för att jag nu ser många bekanta ansikten från förr. Som varje sommar hejade jag glatt på Barbro i bassängen. Hon är mamma till en av mina bästisar från högstadietiden. Har noterat att vissa gamla vänner har lite gråare hår än när jag såg dem senast, eller en rynka här och där, andra har inte åldrats ett dugg utan ser oförskämt fräscha ut.
Nu hoppas jag på en lång härlig sommar och många besök här. Skulle det mot förmodan bli en dålig sommar så gäller kortet på Rosenlundsbadet också, som är ett äventyrsbad inomhus. Bada lär vi få göra i alla fall!

torsdag 24 maj 2012

Då var balerna igång

Det mesta i mitt jobb är väldigt roligt, men göra balfrisyrer är verkligen något extra. Här kommer lite bilder på dagens och gårdagens kreationer.




tisdag 22 maj 2012

Underbara härliga yoga

30 dagar med yoga var det som gällde! Hur går det för er som hakat på? Själv måste jag säga att det gått över förväntan. Vissa, förmodligen de flesta dagarna så har det blivit solhälsningarna och avslappning för min del. Men andra dagar har jag kört lite längre pass. I London var det lite trångt men jag hittade ett litet utrymme längs med sängen. Någon matta hade jag inte packat med mig eftersom jag ville spara på vikt och plats, för lite shopping. Men vill man så går det.
Här hemma tycker jag det är som bäst när jag ställer klockan på fem och kommer upp och kör ett pass då. Då känns hela dagen räddad. Nu är 17 dagar avklarade och jag hoppas att jag kommer fortsätta med denna vanan.
Jag fick en härlig länk från Ulrika som kom på den här idén. Kolla gärna in den HÄR

Bilden har jag fått lov att låna av en kvinna med ett vackert namn: Ann Ljungberg

måndag 21 maj 2012

I Harry Potters värld

Vi hade redan bokat biljetter hemma i Sverige. Warner Bros Studios ligger lite norr ut från centrala London så vi tog pendeltåget till Watford Junction, där blev vi upphämtade av en Harry Potter buss.


För alla Harry Potter nördar, som mina tre barn, är detta ett måste. Men även för oss som inte helt har fastnat i Harry Potters värld är detta klart sevärt.


Här öppnas dörrarna till kulisserna där Harry Potter filmerna spelades in. Skådespelarna tillbringade tio år här och varvade inspelningar med privat skola.




En härlig choklad-buffé
Sängarna designades efter hur stora skådespelarna var i första filmen,
det blev bara svårare och svårare att filma här inne.

Några av scenkläderna


Professor Dumbledores office



Mycket är filmat med green screen, och de inte bara visade hur de gjorde, vi fick testa också. Dock fick man inte fota där, men vi köpte tre kort som kanske kan visas vid ett senare tillfälle.


Orginalhalsbandet som Filippa köpte i butiken sen.
Filippa drinks beer, Butterbeer!





Diagongränden

Här kunde man köpa sig en uggla.

Turen avslutade med att man fick se Hogwarts, en minatyr som var mycket större än jag trodde. 


Vår kväll avslutades på Rain Forest Café, där Sixten firade att han köpt en trollstav...


... och vi andra firade att Fanny och Filippa har fyllt år!


söndag 20 maj 2012

Några dagar i London

Hemma igen efter några hektiska dagar i London. Jag trodde det skulle bli ett lugnt avbrott ifrån vardagen. Hur tänkte jag då? Det blev shopping, sightseeing och en dag i Harry Potters värld. Den stora leksaksaffären Hamleys fick flera besök av oss, precis som Primark.



Filippa på Hamleys med hela kungafamiljen.

Sixten älskade leksaksaffären, och att man fick testa allt. Han kan t.o.m. tänka sig det som ett framtida yrke.

Synd att säga att vi testade en massa typisk Brittisk mat.
Det blev Amerikanskt som i Pizza Hut, Rainforest Café och Starbucks.
Sista kvällen blev det en Brittisk restaurang som tur var.


Jag på Regent Street.
Åkte buss, bara det var en happening!
Kollade in Big Ben
Här har de bevarat de underbara gamla telefonkioskerna
Det blev ett besök på British Museum
Här fanns flera mumier, bl.a. Kleopatra
Vi bodde i Camden, och här finns Camden market.
Camden market

En av alla gånger vi åt på Starbucks
Nästa inlägg får bli om Warner Bros Studio Tour, och hur det var att hälsa på hemma hos Harry Potter.