måndag 30 juli 2012

En riktig myskväll

Igårkväll var vi hos Mats och Kicki i deras mysiga sommarstuga. Dit hade även några av deras vänner från Holland hittat, som vanligtvis håller till på Habo Camping.







I detta paradis denna vindstilla sommarkväll, tog skeppare Mats med oss ut på en båttur. Och efter att ätit vad vi åstdkommit på grillen, satte vi oss och myste runt elden.

Filippa på Filmkollo

Igår skjutsade vi Filippa till hennes efterlängtade Filmkollo. Det ligger i Främmestad, som inte ligger allt för långt ifrån vårt svenska Trollywood.


Vi möttes av pampig filmmusik som strömmade ut ur högtalarna och ut över hela gårdsplanen på området.



Jag insåg att även jag kunde jobba här. Det fanns ett rum för mig också!


Inredning som var köpt i Hollywood gjorde att vi kände oss som hemma!


Mikael och Sixten passade på att gå på lite skattjajkt när vi ändå bara väntade på att informationsmötet skulle komma igång. Sedan sa vi hejdå till Filippa och körde hemåt.
På vägen hem stannade vi till i Falköping och Mösseberg. Jag och Sixten tog en tur upp i tornet, medan Mikael letade...




... och till slut hittade han, med Sixtens hjälp en skatt till.

söndag 29 juli 2012

Klassträff

Det är nästan som om vi vore syskon. I nio år har vi träffats varje dag i flera timmar och inte nog med det, flera av oss lekte sedan en stund efter skoltid. Jag får alltid en speciell känsla när jag träffar folk "från förr". En liten glädjeboll börja studsa i mig. Och som om jag vore storasyster till dem alla, jag var trots allt äldst i klassen, så önskar jag att det ska ha gått så bra som möjligt och att var och en ska känna sig lyckade med sina liv. Det här gäller egentligen inte bara mina klasskompisar utan alla som växte upp på samma område som jag, det vill säga på Sjöåkra i Bankeryd.

Jag, Håkan, Ann-Sofie, Anna-Lena, Meriam, Jenny och Eva-Marie.

För tredje året på raken så har vi samlat ihop ett gäng från klassen som gått ut och ätit tillsammans. Genom mailkontakt och facebook så har vi bjudit in dem vi har kontakt med och alla som kan och vill träffas. Det är alltid jättetrevligt och kvällen går i rasande fart då det är många ämnen som ska diskuteras. Vi var verkligen ett härligt gäng som tillsammans lagt grunden för dem vi är idag. Numera splittrar man klasserna flera gånger under grundskoletiden. Det har många fördelar, det vet jag, framförallt för dem som inte riktigt kommer in i gruppen, de får en ny chans i nästa klass. Men jag är ändå glad att vi fick gå alla åren tillsammans.
Vi bestämde att ha en ny träff runt påsk nästa år. Så om du har gått i min klass och vill följa med ut och äta, hör av dig till mig när det närmar sig påsk!

lördag 28 juli 2012

Skattjakt

För några dagar sedan hade vi underbara familjen Larsson på besök. Förra året lyckades vi åka till USA samtidigt, men bortsett från New York, där vi i vår familj var en väldigt kort stund, var vi på helt olika platser. Nu har vi bokat Thailand samtidigt och delvis på samma ställen, det ska bli så kul!
Utöver massa Thailandsprat berättade Niklas om en spännande grej. Geocaching! Modern skattjakt. Det finns appar att ladda ner, sen är det bara att ge sig sig ut och leta.
Jag har sedan länge velat åka till Visingsö och cykla så igår slog vi två flugor i en smäll. Vi packade matsäck, lastade på våra cyklar och styrde mot Gränna.




När man hittat en "skatt" skriver man dit datum och sitt namn. Man kan också registrera det på geocaching.com



Efter att ha hittat "skatten" i Näs, tog vi oss ett välbehövt dopp i Vättern. Jag som brukar vara en sådan badkruka tyckte att årets premiärdopp var riktigt, riktigt skönt!



Alla gömställen var inte barnvänliga. Inte lätta att hitta heller!


 Tanken var att vi avslutningsvis skulle ta en fika hos Susanne DalsättPersgården...

 ... som tyvärr hade stängt när vi kom fram. Nästa gång ska jag kolla upp öppettiderna innan. Det såg i alla fall härligt ut här och jag tänker absolut ta mig tillbaka hit igen.



Nöjda med dagen och vårt lilla äventyr tog vi färjan tillbaka till Gränna.
 
Ännu mer nöjd är jag över att min man just nu sitter och kollar upp att det finns massa "skatter" i Lake Forest och Laguna Beach, mina favorit platser i härliga California. De måste vi hitta!!!

tisdag 24 juli 2012

Semestertider

Jag skulle skriva massor på boken, den skulle kanske inte bli riktigt klar men några kapitel hade jag hoppats på. Alla skåp och garderober skulle städas, allt gammalt skulle rensas bort. Vi skulle åka på massor av trevliga utflykter, packa picknick korgar och kanske cykla eller ta bilen till något trevligt ställe. Jag skulle träna massor och bara äta nyttigt, det skulle få mig att må bra och kanske gå ner något kilo på köpet. Alla böcker som jag inte hunnit läsa skulle nu läsas, det är en hel del det. För att inte tala om all tid jag skulle spendera med barnen. Vi skulle ju ändå bara vara hemma...

Men min kropp och min hjärna har tagit semester. En välbehövlig sådan.
Till skillnad från så många andra har inte stressat över vädret, det kan jag ändå inte göra något åt. Jag tycker det är härligt att ta dagen som den kommer och bara njuta. Det är det jag har gjort denna semester.



Där rök förhoppningen om att äta hälsosamt
När vi skjutsade Fanny till flyget i Göteborg (hon skulle till sin kompis Tilda i Frankrike) så stannade vi en natt på hotell och gick på Liseberg. Jag åkte inget själv, men njöt av att vara där, av sorlet och doften. Visst är det något speciellt med nöjesparker. Medan Filippa och Mikael åkte det de ville var jag med Sixten och han fick välja vad han ville åka.
Jag spelar inte mycket, vågar knappt inte, för risken finns att jag vinner. Jag hade satsat sammanlagt 60:- (dvs. 3e försöket) när jag kammade hem en stor M&M´s. Sedan bad Filippa om att få låna 5:-, hon satsade dem och fick stjärnvinsten på Centerhjulet. Mikael och Sixten satsade var sin gång på olika hjul utan resultat, tur det!


Något som verkligen är semester och sommar för mig är att vara i skogen och plocka mina älskade blåbär. Jag kan gå i timmar och njuta av hur hinken sakta fylls på. Det enda som stör mig är myggen, har svårt att se vad de gör för nytta i näringskedjan.

Så nu, med en vecka kvar av min semester kan jag konstatera att jag har i stort sett gjort allt jag tänkt mig fast i mycket mindre proportioner, och inte alls kravfyllt utan lustfyllt. Jag har tränat lite, ätit lite nyttigt (och lite onyttigt) Jag har rensat en del. Lite har jag läst. Det har blivit en hel del utflykter, även om det mesta hände i stort sett samtidigt, då vi flängde från kust till kust till kust. Däremot har jag inte skrivit så mycket... än... Men mina härliga karaktärer och mitt skrivblock är med mig hela tiden.

fredag 20 juli 2012

Kristallkronor och Tennis i Båstad

Förra veckan var det tennisvecka i Båstad. Nu är det flera år sedan jag var där senast, så det blev ett kärt återseende! Jag kan inte direkt påstå att jag är något tennisfan, och vi såg väldigt lite av den varan. Nej, det är allt runtomkring som fascinerar mig. Atmosfären, alla människor kända som okända, den goda maten, pulsen och mycket, mycket mer. För att inte tala om alla give-aways!

Lite tennis såg vi ändå mellan regnskurarna
Lunch med Helen och Vidar

Jag och Mikael



Jag blev glatt överraskad på middagen, för till bords fick jag en gammal lekkamrat, Paul som jag inte sett på... låt se nu... 30 år!!! Jag hade aldrig känt igen honom om inte jag vetat att han och Mikael är kollegor, även om han numera bor i Stockholm. Vi pratade gamla minnen och om gamla bekanta, jag låter nästan som en pensionär hör jag, men det var väldigt trevligt. Hoppas att det inte dröjer 30 år tills vi ses nästa gång!







Vart vi än gick, välkomnades vi av vackra kristallkronor. I hotellobbyn, på hotellrummet, i frukostmatsalen,  på dansgolvet ( i skiftande färger) ja till och med i det provisoriska tältet i Hamnkrogen. Bara glitter och glamour!

måndag 16 juli 2012

Finaldags på Öland

I lördags var mycket folk i Borgholm denna Victoriadag. Sixten gick upp som nummer tre på scenen.


Han hamnade till slut på delad fjärde plats och tävlingen vanns av Tilda Anvemyr som sjöng "På gatan där jag bor".


Blivande bodyguards! De coola poliserna från Axe höll på Sixten!
"Shout it out" David Lindgren tackade Sixten för att han värmt upp publiken så bra.

Filippa fick också en kram av snyggingen!
Vi träffade Daniel Kane en underbart duktig och otroligt trevlig trollkarl. Han underhöll både från scenen och i ett av tälten.



Disneystjärnan Hilda Stenmalm som Fanny och Filippa tävlade mot förr, var med och sjöng två låtar.
 
 
 En talangtävling är inte fulländad om inte Karl-Inge Lindorson är där med sin kamera.

Lite lek blev det också innan det var dags att köra hemåt Habo igen.