tisdag 27 november 2012

En liten film

Här kommer en film som Filippa har filmat, regisserat och sedan klippt ihop.




De duktiga dansarna heter Madeleine och Anni. De har själva gjort koreografin, och dansar vanligtvis i A-mix, samma dansgrupp som Filippa.  

fredag 23 november 2012

Skriva Romance

Inspirerad av mina skrivarvänner Susanne Ahlenius och Anna Keiler har jag anmält mig till en ny skrivarkurs. Den hålls av författaren Simona Ahrnstedt som skrivit böckerna Överenskommelser och Betvingade. Det ska bli kul att gå en kurs som är nischad mot romance. Tyvärr är det inte dags förrän den 1-2 juni, men den som väntar på något gott.
Jag blev också glad när jag förstod att jag inspirerat Efwa till att anmäla sig till den här kursen. Vem vet, det kanske är någon mer som vill hänga på?


Simona var gäst hos Malou härom dagen och här kan du titta på det HÄR



tisdag 20 november 2012

Snygg frisyr

Förra lördagen när vi var i Nässjö på talangjakt så såg jag en tjej som var sååååå snygg i håret. Självklart bad jag om att få fotografera.



Visst är det snyggt? Tyvärr kan jag inte skryta med att det är jag som har gjort frisyren. Vi får väl se vem som blir den första jag testar den på! Denna Lovisa Hector var inte bara vacker, hon kunde både sjunga och dansa. Jag var riktigt imponerad.


lördag 17 november 2012

Så mycket bättre

... i verkligheten. Och då är hon ändå suverän på TV. Igår var vi på Spira och ett fullsatt Klubb Orange där Miss Li och hennes coola band intog scenen.
Nästan hela familjen Hugosson var med, det var bara Sixten som inte var där. Och även om han säkert hade uppskattat vissa inslag så var det lite sent för honom.
Vi åt först middag på Hemma med Madeleine, Fredrik, Anneli och Viktor. Alla njöt av den goda maten. Det var lite kul för jag såg att väggarna var prydda med konst av min gamle klasskompis Peter Nyström, som också var gäst på restaurangen denna kväll.

Fredrik och Mikael

Miss Li började sin konsert lite dystert tyckte jag, men det varade inte länge. Hon känns som en Janis Joplin fast i nutid. Det verkade som om de hade väldigt roligt på scenen, och jag hade väldigt kul som en i publiken. Det känns i kroppen idag efter att ha dansat, diggat och klappat med, men det är det värt. 
Inatt drömde jag att jag lärde mig spela kontrabas. Jag kanske kan vara med och kompa nästa gång.


onsdag 14 november 2012

Nässjö talangjakt 2012

I lördags var det dags för en väldigt trevlig talangjakt. Jag vet inte för vilken gång i ordningen, men det är alltid lika kul. Och här sitter vi med varsin bok, och Mikael jobbar som vanligt vid sin dator. Tre av oss förenar nöje med nöje, och en ska vara lite nyttig också.


I år tyckte jag att det var ett starkt startfält i båda grupperna. Det finns otroligt många bra talanger.
Fanny var i Göteborg och såg Brad Paisley och The Band Perry på fredagskvällen, och var därför inte med. Men det var däremot Filippa och Sixten.






Både Filippa och Sixten var nöjda med sina insatser men det blev ingen pallplats för någon av dem, men vad gör det, bara man har roligt. Det är alltid lika kul att träffa de andra tävlande och deras familjer, och som jag säkert skrivit tidigare så är det en väldigt bra stämning på de här tävlingarna.

Alla tävlande i den yngre gruppen

De tävlande i den äldre gruppen

Ett stort grattis till er som tog hem ett av priserna, ni var väl värda dem. Och ett stort tack till familjen Krasiqi, ni gör ett fantastiskt jobb. Nu laddar vi för nästa år igen!

tisdag 6 november 2012

Ny frisyr

Det var flera som kom för att fixa till sig innan Ladies Night i fredags. En av kunderna hade tröttnat på sitt halvt-på-utväxt-hår och ville ha något nytt.

Före

Efter
Resultatet blev en kort flikig frisyr, som kommer vara lättskött. Visst blev hon fin! Hoppas Mr Uggla tyckte det också!

måndag 5 november 2012

Müsliscones

Inspirerad av Susanne Dalsätt testade jag ett för mig nytt recept på scones. Men som vanligt när jag gör något vill jag göra det på mitt sätt.


Till 6 st scones använde jag:


  • 50 g smält smör
  • 1 dl lätt kesella
  • 3 dl Müsli (Susanne tog Persgårdens Mysli, och jag tog min hemgjorda)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • knappt 1/2tsk mineralsalt
  • 1 ägg
  • ½ dl lättmjölk

Först blandade jag alla torra ingredienser, sedan blandade jag i resten. Formade till 6 bullar på ett bakplåtspapper. Ugn 200C i ca 20 min. 

Till och med Sixten tyckte de här var jättegoda. Ett bra betyg tycker jag.